Kunstexposities & Design in Galerie Moon

Diverse unieke romantische aquarellen van Joke Plomp en fotografie van Pim van der Zwaan van de Westelijke Eilanden, fotografie van Monica Kugel o.a. van Amerika en Maleisië uit de jaren '80,  cartooniste Anja Eliasson met haar flamboyante dansende stellen en haar geestige cartoons en cartoonboekjes over de psychiatrie en 'Me Too'. Er is de sublieme tijdloze zwart-wit fotografie van Willem Bosveld,  ook wel de Jacob Olie van nu genoemd. Zijn prachtige foto's van Amsterdam worden in een beperkte oplage in diverse formaten verkocht. Daarnaast is er wisselend bijzondere kunst/design te zien van andere kunstenaars en designers, zoals van zilversmid Roelinde Boot , ontwerpster Lydia Bremer en speciale WomanArt van Cat Camou. Dit geheel wordt opgeluisterd met mooi Japans keramiek en art-deco vazen en bijzondere theepotten! 

Het unieke BOEK "400 jaar geschiedenis van de Westelijke Eilanden".  Over Bickerseiland, Prinseneiland, Realeneiland, Westerdok, IJdock en meer.

Zo'n 5 jaar geleden is Willem van der Horst, n.a.v. de gidswandelingen die hij hier al 10 jaar op de 3 Westelijke Eilanden geeft, begonnen al zijn bevindingen over deze eilanden en omgeving vast te leggen. Het resultaat is een prachtig en uniek boek van 300 pagina's over de geschiedenis van de Westelijke Eilanden geworden. Bij de stadsuitleg van Amsterdam die begon in 1612 werden behalve de grachtengordel, ook de tegenwoordige Jordaan, de Haarlemmerdijk en de 3 Westelijke Eilanden toegevoegd. Deze eilanden werden naar eenzelfde model als de eilanden aan de oostkant - die inmiddels vol raakten - aangelegd. De West-Indische Compagnie kreeg zo beschikking over ruimte voor nieuwe pakhuizen en scheepswerven. Het boek is ingebed in de geschiedenis van Amsterdam met naast de verhalen veel prachtige foto's, kaarten en kunstwerken van vroeger en nu, zodat men een goed beeld krijgt van hoe het hier was en hoe het zich ontwikkeld heeft, vanaf de Gouden Eeuw tot aan nu. Sinds kort is dit boek ook verkrijgbaar in Engels "400 years of the Western Islands of Amsterdam".